Χανιά - Τάφοι Βενιζέλων

Η παλιά πόλη των Χανίων είναι κτισμένη γύρω από το ύψωμα του Καστελίου και πάνω στα ερείπια της μινωικής Κυδωνίας. Η πόλη περιβάλλεται από ιστορικές συνοικίες στις οποίες έζησαν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, κουλτούρας και θρησκείας. Τα μνημεία που άφησαν, χάρισαν στα Χανιά μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία.
Περπατάμε στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης, που οδηγεί στο λιμάνι. Συγκεκριμένα, επισκεπτόμαστε την συνοικία Τοπανάς, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης και κατοικούσαν στα χρόνια της Τουρκοκρατίας οι εύποροι Έλληνες. Περπατώντας κανείς στα πλακόστρωτα δρομάκια βλέπει παλιά βενετσιάνικα αρχοντικά αλλά και τούρκικα σπίτια. Εκεί βρίσκεται και το Φρούριο Φιρκάς, ενώ στους δρόμους της γειτονιάς θα βρείτε καταστήματα με παραδοσιακά χειροποίητα υφαντά και είδη λαϊκής τέχνης.
Άλλη μια ενδιαφέρουσα γειτονιά είναι η Εβραϊκή Συνοικία. Εκεί βρίσκεται η Συναγωγή, ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου και το Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Επισκεπτόμαστε επίσης την περιοχή Στιβανάδικα, διάσημη για τα δερμάτινα είδη της. Εκεί, συναντάμε ένα επιδέξιο κατασκευαστή που μας ξεναγεί στην τέχνη του.

Αναχώρηση για το Ακρωτήρι, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων, με πανοραμική θέα των Χανίων.


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Κάνοντας κλικ αποδέχεστε τους όρους μας
© 2012-2016 - STATUS GENERAL TOURISM AGENCY - e-mail: ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: 2014 | 2015
Ποσειδώνος & Πλατείας Σούδας, 73200, Σούδα, Χανιά - Τηλ.: 28210 42209, Φαξ: 28210 42689